Nisa Haber

Bu raporda Türkiye ile ilgili çok önemli bilgiler var!

Bu raporda Türkiye ile ilgili çok önemli bilgiler var!
6 Defa Okundu
22 Şubat 2024 - 11:55

İnsan Hakları İzleme Örgütü, devletlerin yurt dışındaki vatandaşlarına uyguladığı baskıya dair “Seni bulacağız” başlıklı bir rapor yayımladı.

DW Türkçe’nin aktardığı raporda, özel bölüm ayrılan yaklaşık 20 ülke arasında Türkiye de yer aldı.

“Kaçırılmalar ve zorla kaybedilmeler” kategorisinde yer alan Türkiye’yle ilgili bölümde, “Türk hükümeti Gülen hareketiyle bağlantılı olduğu iddia edilen ve yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarını izlediğini açıkça ifade ediyor” denildi.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın 2018 yılında “Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Gülen hareketiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 18 ülkeden 80 Türk vatandaşını kaçırdığı” bilgisini paylaştığını hatırlatan HRW, Anadolu Ajansı’nın da düzenli olarak MİT’in yurt dışında düzenlediği operasyonlarla Türkiye’ye geri getirdiği kişilere ilişkin haberler duyurduğunu belirtti.

“İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türk makamlarının yurt dışındaki mahkeme kararlarını ve yasal süreçleri baypas ederek Türk vatandaşlarını kaçırıp Türkiye’ye getirdiği vakalardan haberdar” denilen raporda, “2019’da DHKP-C bağlantısı gerekçesiyle yargılanan Ayten Öztürk’ün 2018’de Beyrut havalimanında Türk istihbaratınca kaçırılarak Türkiye’ye götürüldüğü ve zorla kaybedilip beş ayı aşkın süre işkence edildikten sonra resmen gözaltında olduğunun açıklandığı” ifade edildi.

Raporda, Fethullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in Mayıs 2021’de MİT operasyonuyla Kenya’dan Türkiye’ye götürüldüğü, Gülen hareketiyle bağlantılı olmakla suçlanan Orhan İnandı’nın da aynı ay Kırgızistan’da kaçırıldıktan bir hafta sonra Ankara’da gözaltında ortaya çıktığı belirtildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Nisa Haber @ 2024