Nisa Haber

ZEKİ-DER’DEN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

ZEKİ-DER’DEN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI
20 Defa Okundu
30 Ağustos 2023 - 11:02

ZEKİ-DER’DEN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği gibi yıllar öncesinde projelendirilen Gökdere grup yolu; Gökdere (Ardürek), Büyükçaltı (Büyük Xeylan), Küçükçaltı (Küçük Xeylan), Akbulut (Ziver), Atik, Gemtepe (Ğeydimem), Beydoğan (Zcğopa), Bölükelma (Tüyköy), Kırkbulak (Parsiyan) ve Köklüce (Kiliban) Köyü köylerini ihtiva etmektedir.

Elazığ’ın Palu İlçesinde yapılan Beyhan 1 Barajı’ndan sonra, Gökdere köyleri ile Palu ve Elazığ arasındaki ulaşım sekteye uğramıştır.

Bu sorunun çözümü noktasında yeterli adımlar atılmamaktadır. On köy, yıllardır perişanlık yaşamaktadır. İzmir-Gökdere Okulunun açılışını yapan dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve daha sonraki bakanlardan Lütfi Elvan, grup köy yolunun ivedi olarakyapılacağı sözünü vermişti. Birçok bakanlığa ve ilgili kurumlara sorunun biran önce çözülmesi yönündeonlarca kez müracaatta bulunulmuştur. Ancak, çalışmalar, kaplumbağa hızı ile yürütülmektedir.

Elazığ’ın 4 milletvekiline ve Elazığ İl Özel İdare Müdürlüğüne sesleniyoruz. Lütfen sorunumuzu biran önce çözerek, köylülerimizin mağduriyetine biran önce son verin!

Yeni yolun yapılması bir kenara şu anki yolun durumu içler acısı.70 km.lik yol ancak 3 saatte kattedilebiliyor.

Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.

ZEKİ-DER YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Talip Ersöz

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Nisa Haber @ 2024